Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palmroth - world of boots

Syksyn terveiset työharjoittelijalta

Mikko Palmroth

Kolleja tulee ja menee, kiire on kova. Isoista laatikoista puretaan pienempiä joita inventoidaan ja laitetaan hyllyille ja toisaalla pakataan laatikoita eteenpäin lähteviksi. Hiki nousee ja epävarmuus iskee; merkitsinkö määrät nyt oikein ja muistinko allekirjoittaa saatteen, puuttuuko jotain… Ja taas tulee lavallinen tavaraa – ei kun roudaamaan. Ai missäkö olen? No työharjoittelussa Palmrothilla, kenkäfriikin unelmapaikassa!

IMG-20210930-WA0002.jpg

Aloitus oli hitaalle hämäläiselle hurja mutta sellaista kuulemma on pari kertaa vuodessa, kun uutta tulee ja vanhaa lähtee varastoon, normaalin myynnin lisäksi. Fyysistä työtä!

Työharjoittelu onkin osoittanut konkreettisesti, että jalkineiden suunnittelu on vain yksi osa isoa kokonaisuutta. Olen siis saanut hyvän käsityksen siitä, millainen todellisuus on hienojen näyteikkunoiden, tyylikkään showroomin ja toimivan verkkokaupan taustalla, erilaisissa vaiheissa ennen kuin asiakas kohtaa Palmrothin uunituoreet kengät. Tyyli todellakin vaatii työtä.

IMG-20210930-WA0001.jpg

Tässä muutamia muotikenkiä eri vuosikymmeniltä, aivan ihania!

Työharjoitteluni aikana olen muun muassa saanut seurata vuoden 2022 kesämalliston työstöä, mikä on ollut erittäin mielenkiintoista jo ihan jalkinemuotoilun opintojanikin ajatellen. Olen myös kirjoittanut markkinointitekstejä sekä tarkistanut verkkokaupan ja kotisivujen sisältöjä. Isoin työ tähän mennessä on ollut vanhoissa aikakausilehdissä olleiden artikkeleiden ja mainosten skannaaminen, on hyvä, että historiaa jää myös sähköiseen muotoon. Etsin myös mm. Voguen verkkosivuilta vanhoja artikkeleita.

Mielenkiintoinen tehtävänanto on ollut myös loaferin solkimallin suunnittelu, sitä täytyykin vielä vähän miettiä, ideoita on paljon mutta mikä onkaan paras? SS2022 mallistoon on suunnitteilla niin klassisen hillittyä kuin rohkeaa väri-ilotteluakin. Onkin jännittävää nähdä ensi kesänä valmiit kengät. Tehtävänäni on myös ollut tutkailla SS 2022 / AW 2021-2022 trendejä, hiukan haistella tulevaisuuden tuulahduksia.

IMG-20210910-WA0012.jpg

Hauska tehtävä oli olla Anun assarina, kun Näsinkalliolla ja Tallipihalla otettiin muotikuvia. Jopa poni pääsi kuvaan.


On ollut mielenkiintoista seurata Anun, Mikon, Vilman ja Elinan keskusteluja, joissa kenkien kahdeksanosaiset numerosarjat ja jälleenmyyjien nimet vilahtelevat vikkelän sujuvasti. On kuin vierasta kieltä kuuntelisi! Työharjoittelua on onneksi vielä jäljellä, ehkäpä minullekin vielä aukeaa koodien ihmeellinen maailma...

IMG-20210930-WA0000.jpg

Ajaton naisellisuus on aina ollut très chic. Palmrothin kengät ovatkin tunnetusti klassisia, osa suorastaan klassikoita, joissa on designin huoliteltu viimeistely. Yksi suosikeistani on Randi-kävelykenkä, syksyn menestyskenkä, joka on yhtä aikaa sekä siro että ronskin rouhea. Aikamoinen yhdistelmä!


Vuodenajan vaihtuminen syksyyn toi uuden malliston lisäksi uudet, ajankohtaan sopivat ikkunasomistukset. Ikkunat ovat nyt kivan rentoja ja kodinomaisia vanhoine lehtineen ja kirjoineen syksyn mallistoa unohtamatta.

IMG_20211007_122658.jpg

Näyteikkunoiden somistajan työtä oli hauska katsella, hänellä oli selvä visio ja toteutus onkin onnistunut. Ammattilaisen työtä on aina antoisaa seurata.

Syksy tuo firmalle myös normaalista poikkeavia järjestelyitä. Tulossa on näyttely Tampereelle Finlaysonille. Kengät eri vuosikymmeniltä tulevat siellä hienosti esiin. Vuonna 2028 onkin sitten tiedossa isommat kinkerit, kun tulossa on yrityksen 100-vuotispäivä, komea saavutus!

Ihanan värikästä syksyä!

Tuija

IMG-20211007-WA0004.jpg

Palmroth Vegtile - uuden sukupolven jokasäänmateriaali

Mikko Palmroth

Ylpeänä pääsemme esittelemään teille upean uutuusmateriaalimme! Uuden sukupolven jokasään-materiaali Palmroh Vegtile hyödyntää kiertotaloutta.

Pertti Palmroth teki 80-luvulla tunnetuksi kenkiensä jokasään-materiaalin. Nyt olemme kehittäneet yhteistyössä italialaisen valmistajan kanssa materiaalin, jonka hiilijalanjälki on nahkaa ja perinteistä jokasäänmateriaaliamme pienempi. 

Kuvat: Pasi Tiitola

Kuvat: Pasi Tiitola

Uutuus materiaali on valmistettu kierrätetystä polyesteristä (muovipulloista ja post consumer -vaatejätteestä) sekä maissiöljypohjaisesta biomassasta. Tästä materiaalista valmistettujen kenkien ympäristövaikutukset jäävät normaalia pienemmiksi.  Kierrätyspolyesteri vähentää luonnonvarojen kulutusta, sillä uutta raaka-ainetta ei tarvita. Maissiöljy korvaa osaltaan fossiilisia raaka-aineita.

Materiaalin nimi on Palmroth Vegtile. Vegtile viittaa materiaalin vegaanisuuteen ja käärme (matelija=reptile) -kuvioon. Vegtile -materiaalissa on kauniin himmeästi heijasteleva pinta ja siitä valmistetut kengät ovat uskomattoman kevyet. Materiaali on myös todella helppohoitoinen ja vettähylkivä. Puhdistuu hoituu kostealla liinalla pyyhkimällä.

Vegtile-mallisto muodostuu kolmesta mallista, jotka tulevat myyntiin helmikuun 12. päivä. Klassinen tyylikäs loafer, siro korollinen nilkkuri sekä monen tuntema Pertti Palmroth -klassikkonilkkuri ovat saaneet uuden kauniin pinnan. Nilkkureiden fleecevuorin valmistuksessa on myös hyödynnetty kierrätysmateriaalia. Sen raaka-aineesta vähintään 70% on kierrätettyjä muovipulloja.

Nämä nyt lanseerattavat uutuustuotteet ovat osa Palmrothin vegaanisten tuotteiden perhettä. Niiden valmistamisessa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä materiaaleja.

Vastuullisesti valmistettujen tuotteiden ja kierrätettyjen materiaalien kysyntä ja onneksi myös tarjonta kasvaa maailmalla kokoajan. Mm Stella McCartney käyttää saman valmistajan vastaavaa vegaanista materiaalia, mutta tiettävästi Palmroth Vegtile on markkinoiden ainoa myös säätä kestävä ja vettähylkivä materiaali. Palmrothin liiketoiminnassa vastuullisuus on aina ollut tärkeässä roolissa. Sen tuotteissa yhdistyvät laatu, eurooppalainen valmistus sekä mallien tyylikäs ajattomuus. Tutkimme kokoajan mahdollisuuksia hyödyntää uusia yhä vastuullisempia materiaaleja perinteisten rinnalla.

Anu

Kirjoittaja on Palmrothin pääsuunnittelija ja luovajohtaja

Poikkeusvuosi 2020

Mikko Palmroth

Vuosi 2020 lähenee loppuaan ja aloin miettiä miten monin tavoin se muuttikaan meidän normaalia vuosittain hyvinkin samanlaisena toistuvaa rytmiämme. Kun messumatkat ja tapahtumat peruttiin, panostimme uusiin toimintatapoihin. Paljon toimintaa siirtyi verkkoon, mutta jotain upeaa syntyi myös verkon rinnalle; oma Palmroth Showroom. Keräsin viime vuoden tapaan kuvamateriaalia vuoden varrelta muistelun tueksi. Pandemiasta ja suru-uutisista huolimatta tästä tuli hieno vuosi <3

Tammikuussa jatkoimme viime vuoden puolella aloitettua AW20/21 malliston suunnittelua. Ramona ja Chunky -nilkkurit suunnittelupöydällä.

Helmikuussa olimme vielä normaalisti Italiassa Micam-messuilla esittelemässä tulevan talven mallistoa. Asiakkaita riitti vaikka jotkut kanadalaiset jo vähän jännittivät olla Euroopassa Kiinasta leviävän viiruksen takia. Vielä ei ollut tietoa millaisen mittakaavan tämä tulisi saamaan. Milanon lentokentällä kyllä jo mitattiin maahantulijoiden kuume, mutta ei kerrottu miksi. Seuraavan viikon Hollannin myyntimatka jäi vuoden viimeiseksi kun New Yorkin matka peruuntui Trumpin suljettua rajat eurooppalaisilta. Ja hyvä niin. Ei olisi ollut mukavaa jäädä jumiin Amerikkaan. Olemme onneksi säilyneet terveinä koko porukka.

Maaliskuussa koko maailma tuntui pysähtyvän hetkeksi uuden edessä. Meille pysähdys tuli myös henkilökohtaisemmasta syystä.

Kuun lopussa 29.3., jouduimme suru-uutisena ilmoittamaan, että meille niin rakas isä ja kolleega Pertti Palmroth oli kuollut. Hän kuoli pitkäaikaisen sairauden väsyttämänä rauhallisesti kotonaan kunnioitettavassa 88-vuoden iässä. Pertti saavutti upean suunnittelijauransa aikana paljon myös kansainvälisellä mittapuulla ja hänen visionsa tulee inspiroimaan meitä aina.

Huhtikuussa fyysisten tapahtumien peruuntuessa monet suositut tapahtumat siirtyivät verkkoon. Meille ensimmäisenä Design Market, joka normaalisti pidetää syksyllä Helsingin Kaapelitehtaalla. Uudet järjestelyt vaativat totuttelua sekä järjestäjiltä että osallistujilta, mutta hienosti niistä selvittiin. Ensimmäiset kevään pikkukengän tulivat myös kauppiohin. Tässä valmistetaan punaisia Aurora -ballerinoja Portugalin tehtaalla.

Toukokuussa kevät antoi säiden puolesta vielä odottaa itseään, mutta uusi kevät/kesämallisto piristi päivää. Avasimme toimistollemme Private shopping -mahdollisuuden. Varaamalla ajan sovikseen pystyi välttämään ylimääräisiä kontakteja. Samalla lämpeni ajatus omasta Showroomista asiakkaiden kannalta hyvällä paikalla. Ajanvaraus on edelleen mahdollista myös uudella Showroomillamme. Kurkkaa palmroth.fi/ajanvaraus.

20200327_133018_0000.jpg

Kesäkuussa pääsimmekin muuttamaan uusiin ihaniin tiloihimme Tampereen keskustaan. Aleksis Kiven kadun toimiston puoli valmistui ensin. Kuvissa toimistoa ennen ja jälkeen remontin.

Heinäkuussa Showroomin näyteikkunat valmistuivat. Tuleva Showroom/myymälä oli vielä muuttolaatikoiden valtakuntaa.

Elokuun helteet hellivät lomaltapalaajia.

Syyskuussa avasimme oman Showroomin Aleksis Kiven kadulle.

Normaalisti syyskuussa matkataan Lineapellen messuille etsimään uusia materiaaleja seuraavan talven mallistoon. Tänä vuonna se tehtiin Tampereelta käsin etäyhteyksillä nahka- ja pohjatehtaiden kanssa.

Lokakuussa pääsimme hyödyntämään uusia tilojamme myös brändivierailun muodossa. Designtori järjestettiin ensimmäistä kertaa Tullikamarin sijaan verkkotapahtumana ja Tampereen kivijalkaliikkeissä. Toimistomme muuttui Designtorin ajaksi Niin Mun Design pop-up kaupaksi. Ihania neuleita ja ajattomia vaatteita Turun saaristosta.

Syyskuvaukset Hatanpään Arboretumin kauniissa järvimaisemassa. Mallimme Rebekka taituroi tällä kertaa renkaalla.

Marraskuussa kauan toivotut laukut palasivat mallistoomme. Suosio yllätti ja lisätilausta odotetaan saapuvaksi myyntiin lähipäivinä.

Joulukuussa osallistumme Tampereen Kaunein jouluikkuna äänestykseen. Havukranssi koristeltiin vanhoilla vintage Palmroth-kengillä.

Uusi vuosi tulee alkamaan digishowroomin rakentamisella. Suuria messutapahtumia ei vielä kevättalvella järjestetä, joten haluamme esitellä uudet tuotteemme kaikille jälleenmyyjilemme Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa uudella tavalla. Ja mahdollistaa näin ensi syksyn kenkien tilaamisen ennakkoon kuten ennenkin. Samalla teemme nopeutetusti askeleen tulevaisuuteen, jossa kansainvälisiä jälleenmyyjiä palvellaan sekä perinteisillä että moderneilla keinolla. Tietysti ihmiskontaktit ja läheinen yhteistyö kaikkien kumppaneiden kanssa on edelleen tärkeää. Kun se voidaan jälleen tehdä turvallisesti (toivottavasti jopa ennen kesää) on tärkeä myös matkustaa, tavata asiakkaita ja saada inspiraatiota eri kokemuksista, kuten on tehty vuosikymmeniä.

Anu

Kirjoittaja on Palmrothin pääsuunnittelija ja luovajohtaja

Showroom Tampere, osa 2

Mikko Palmroth

Uusi Palmroth Showroom on ollut avoinna nyt kolme kuukautta Tampereen Aleksis Kiven kadulla. Olemme todella iloisia ja onnellisia vastaanotosta, jonka olemme saaneet! Omaa Palmroth -kivijalkamyymälää on selvästi odotettu.

20200902_194609_0000.png

Showroomilta löydät kaikki samat tuotteet ja vähän enemmänkin kuin verkkokaupastamme. Voitkin tutustua mallistoon vaikka jo etukäteen netissä. Meillä on laajin mahdollinen valikoima kokoja sovitettavissa ja tietenkin ostettavissa. Showroom ei ole vain esittelypaikka vaan myös myymälä.

Showroom on avoinna torstaina ja perjantaina klo 11-17 ja lauantaina klo 11-16. Jos haluat asioida alkuviikosta, voit varata ajan palmroth.fi/ajanvaraus tai soittaa 0400 317 732 varmistaaksesi että olemme paikalla.

20200902_194544_0000.png

Halusimme tuoda Showroomin sisustukseen samaan kodikkuutta ja kerroksellisuutta kuin toimistonkin puolelle. Uusien säilytyskalusteiden rinnalta löytykin nyt kenkätehtaan vanhoista lestilaatikoista koottu kassapöytä ja vanhan kirjahyllyn kauniit hyllylevyt saivat uuden elämän kenkähyllynä.

IMG_20201215_125449.jpg
Syysikkuna

Syysikkuna

Tampere tunnetuksi ry ja Design on Tampere järjestävät yhteistyössä mukavan Kaunein jouluikkuna -äänestykseen. Mukana on yli 80 liikettä ympäri kaupunkia. Kaikki osallistujat löydät täältä. Meidän äänestysnumeromme on 38. Äänestäneiden kesken arvotaan viisi 100€ lahjakorttia mukana oleviin liikkeisiin voittajien valinnan mukaan. Lähde ihailemaan jouluisia ikkunoita. Ehkä samalla löydät jotain pukinkonttiin ja tuet näin paikallisia yrittäjiä. Äänestysaikaa on 27. 12. asti.

Jouluikkunamme taikametsästä löytyy Palmroth -kenkiä eri vuosikymmenien varrelta. Kranssia koristavat kengät ovat 30-, 50-, 60-, 80- ja 90-luvuilta. Ikkunapöydän avokkaat ja saappaat ovat uutta mallistoa.

Jouluikkunamme taikametsästä löytyy Palmroth -kenkiä eri vuosikymmenien varrelta. Kranssia koristavat kengät ovat 30-, 50-, 60-, 80- ja 90-luvuilta. Ikkunapöydän avokkaat ja saappaat ovat uutta mallistoa.

jouluikkuna2.jpg

Sekä Showroomilta että verkkokaupasta voit hankkia nyt myös mahtavan lahjan hänelle, joka unelmoi kengistä! Nimittäin Palmroth-lahjakortin. Tässä oiva idea vinkata myös läheiselle, joka kyselee omaa lahjatoivettasi :)

Ihanaa joulun odotusta ja tervetuloa turvallisesti tutustumaan Showroomiimme!

Pertti Palmroth 12.8.31-29.3.20

Mikko Palmroth

Pete.jpg

Tänään olisi Pertti Palmrothin 89-vuotispäivä. Syntymäpäivän kunniaksi julkaisemme Mirva Saukkolan kirjoittaman kauniin muistokirjoituksen.

Pertti Palmroth kuoli 29. maaliskuuta 88-vuotiaana. Hän oli syntynyt Pirkkalassa 12. elokuuta 1931. Jo koulupoikana Pertti Palmroth tunsi suurta mielenkiintoa isänsä, Pentti Palmrothin vuonna 1928 perustaman Partolan kenkätehtaan toimintaan. Tehtaalla hän oppi kenkien valmistamisen käytännössä. Teoriatietoja hän opiskeli veljensä Juhani Palmrothin kanssa Technical Collegessa Northamptonissa Englannissa ja Deutsche Schuhfachschulessa Pirmasenssissa.

Olympiavuonna 1952 veljekset palasivat kotimaahan ja Pertti Palmroth alkoi suunnitella mallistoja. Ensimmäinen tehtävä oli Miss Universum -kisakenkien suunnittelu Armi Kuuselalle. Se teki Viva-nimeä kantavat kengät kotimaassa yhä suositummaksi, mutta Pertti Palmroth halusi kokeilla siipiään Suomen rajojen ulkopuolella.Hän esitteli mallistonsa Ruotsissa vuonna 1958 ja vuonna 1965 Palmrothin kenkätehtaat saivat Pariisissa Coupe d’Or du Bon Goût Français -palkinnon luovasta, kansainvälisen muodin kärkeä edustavasta työstä. Merkin nimi oli muutettu Design Palmrothiksi ja tuotantoa oli laajennettu Hämeen kenkätehtaan hankkimisen myötä.

Arvostetut muotilehdet, kuten Vogue ja Harper’s Bazaar valitsivat Palmrothin kenkiä kuvauksiinsa. Vuonna 1968 näyttelijä Julie Christie ja vuonna 1969 näyttelijä Raquel Welch poseerasivat Yhdysvaltain Voguessa Pertti Palmrothin saappaissa. Kenkiä myytiin niin Kanadassa, Saksassa kuin Yhdysvalloissa New Yorkin Bergdorf Goodman- ja Saks Fifth Avenue - sekä Lontoon Harrods- ja Harvey Nichols -tavarataloissa. Pertti Palmroth -saappaita kutsuttiin ammattipiireissä maailmanlaajuisesti saappaiden Rolls-Royceksi. Hän sai ranskalaisen lisänimen Le Roi des Bottes, saappaiden kuningas. 1980-luvun puolivälissä jokasään saappaista kehittyi menestystuote. Lisäksi Pertti Palmroth -jalkineita valmistettiin Finnairin, SAS:n, KLM:n ja monen muun lentoyhtiön matkustamohenkilökunnalle.

Pertti Palmrothin suunnittelun pohjana oli tyylikkyyden ja trendikkyyden ohella lesti. Hän yhdisti kauneuden kaupalliseen käytännöllisyyteen. Messumatkoilla suunnittelijasta kuoriutui taitava myyjä, jota yhteistyökumppanit kuvailivat täydelliseksi herrasmieheksi.

Vuonna 1980 Pertti Palmroth sai Tasavallan presidentin vientipalkinnon. Ensimmäinen Pertti Palmroth -myymälä avattiin Senaatintorille vuonna 1986. Kotimaisten myymälöiden ohella liikkeitä avattiin Ruotsiin, Norjaan, Hollantiin ja Saksaan. Sittemmin Pertti Palmrothin poika Mikael Palmroth lunasti isänsä elämäntyön immateriaalioikeidet ja jatkaa tämän työtä.

Pertti Palmroth ammensi elämäänsä energiaa liikunnasta, kuten tenniksestä, sekä suomalaisesta luonnosta, järvellä uimisesta ja veneilystä. Erityisen tärkeä oli perhe. Laajan,kansainvälisen ystäväpiirin ohella häntä jäivät kaipaamaan pitkäaikainen puoliso Hannele Palmroth, viisi lasta ja 15 lapsenlasta.

Mirva Saukkola

Kirjoittaja on Antiikki & Design -lehden päätoimittaja ja muodin asiantuntija.

Tässä linkki muutaman vuoden takaiseen pieneen kuvakoosteeseen Pertistä. Kuvat kotialbumista ja Palmroth-arkistosta.

Pertin visio ja kädenjälki tulee inspiroimaan meitä ikuisesti <3

Anu

in English

The shoe designer Pertti Palmroth died on 29 March at the age of 88. He was born in Pirkkala on 12 August 1931. As a schoolboy, Pertti Palmroth already took great interest in the activities of the Partola shoe factory, which was founded in 1928 by his father, Pentti Palmroth. At the factory he learnt about the practice of shoemaking and, together with his brother Juhani Palmroth, he gained more theoretical knowledge through studies at the Northampton College of Technology in England, and at the Deutsche Schuhfachschule in Pirmasens, Germany.

The brothers returned to their home country in the Olympic year of 1952, whereupon Pertti Palmroth started to design collections. His first task was to design shoes for Ms Armi Kuusela for the Miss Universe contest. This made the shoes carrying the Viva name all the more popular in his home country, but Pertti Palmroth also wanted to spread his wings beyond the Finnish borders. He presented his collection in Sweden in 1958, and in 1965 the Palmroth shoe factories won the Coupe d’Or du Bon Goût Français for creative work representing the cutting edge of international fashion. The name of the brand had by that time changed to Design Palmroth, and production expanded with the acquisition of the Häme Shoe Factory.

Distinguished fashion magazines, such as Vogue and Harper’s Bazaar, would select Palmroth shoes for their photo shoots. In 1968 the actress Julie Christie, followed in 1969 by Raquel Welsh, posed for American Vogue magazine wearing Pertti Palmroth boots. Palmroth shoes were sold in Canada, Germany, and in the United States at the Bergdorf Goodman and Saks Fifth Avenue department stores in New York, and at Harrods and Harvey Nichols in London. In professional circles worldwide, Pertti Palmroth boots were known as the Rolls-Royce of boots. He gained the French sobriquet Le Roi de Bottes, the king of boots. In the mid-1980’s, his all-weather boots became a highly successful product. Furthermore, Pertti Palmroth footwear was manufactured for the cabin crews of Finnair, SAS, KLM and several other airline companies.

Pertti Palmroth’s designs were based on comfort, elegance and trendiness. He would combine beauty with commercial practicality. At trade fairs the designer was transformed into a skillful salesman, described by his partners as a perfect gentleman.

In 1980 Pertti Palmroth received the President’s Export Award. In 1996 he was awarded the prestigious Grand Cross of the Entrepreneurs of Finland, in acknowledgement of his work for private entrepreneurship.

The first Pertti Palmroth store opened at Senate Square in Helsinki in 1986. As well as other Palmroth stores around Finland, stores opened in Sweden, Norway, Holland and Germany. Later, Pertti Palmroth’s son Mikael Palmroth gained the intellectual property rights to his father’s life’s work and now continues that work.

Pertti Palmroth would draw his life energy from physical activities including tennis, and from Finnish nature, swimming, hunting, boating and flying light aircraft. His family was particularly important to him. Besides a large circle of friends, he will be missed by his longtime spouse Hannele Palmroth, five children and fifteen grandchildren.

Showroom Tampere, osa 1

Mikko Palmroth

Korona-kevät on ollut kaikille poikkeuksellista aikaa. Meilläkin on oltu huolissaan monen pienen ja suuremmankin jälleenmyyjän puolesta. Varsinkin amerikkalaisia kauppiaita pitkät lockdownit ovat koetelleet kovasti. Pikkuhiljaa ihmiset ovat toipuneet ensi shokista, uusia toimintamalleja on luotu ja opittu, turvatoimien avulla kauppoja on voitu taas avata ja verkkokauppojen käyttäminen on lisääntynyt ympäri maailmaa.

Meillä on ollut kevään aikana meneillään myös oikein positiivisia juttuja. Löysimme upean ja tarkoituksiimme sopivan toimitilan Aleksis Kiven kadulta, joka on yksi suosikkikaduistamme Tampereella. Sijainti on huippu, vain kivenheiton päässä esim. Kauppahallista ja Laukontorista. Samalta kadulta löytyy muutakin kotimaista ja vastuullista muotia, ihania pikku liikkeitä sekä suosittuja kahviloita ja ravintoloita.

Ennen ja jälkeen remontin. Vanhat työpöytämme sopivat hienosti 50-luvun talon henkeen.

Ennen ja jälkeen remontin. Vanhat työpöytämme sopivat hienosti 50-luvun talon henkeen.

Liikehuoneiston aiempi yrittäjä oli viihtynyt talossa yli 40 vuotta. Suuresta remonttitarpeesta huolimatta näimme tilassa potenttiaalin yhdistää kaikki tarpeemme ja myös mahdollisuuden toteuttaa unelmamme avata oma showroom verkkokaupalle.

Tilat oli helposti jaettavissa eri toimintoihimme. Toimistomme eli suunnittelu, myynti, markkinointi, laskutus jne. muutti Aleksis Kiven kadulle jo kesäkuussa heti kun remontti valmistui. Samoin verkkokaupan toiminta.

Kaikki pinnat katosta lattiaan uusittiin. Näyttelyhuoneen pöydän ympärillä pyöritellään uusia mallistoja.

Kaikki pinnat katosta lattiaan uusittiin. Näyttelyhuoneen pöydän ympärillä pyöritellään uusia mallistoja.

Nyt alamme rakentaa showroom/myymälätilaa, jossa voimme palvella teitä rakkaat asiakkaat. Verkkokauppamme on siis laajentumassa kivijalkamyymäläksi vielä tämän syksyn aikana.

Myös takahuoneisiin rakentui toimivat työpisteet.

Myös takahuoneisiin rakentui toimivat työpisteet.

Näyteikkunat valmistuivat kesäkuussa. Halusimme myös Palmroth -historian ja kauniita vanhoja esineitämme näkyviin. Somistaja Atte Venäläinen toteutti ikkunat upeasti ja visioitamme ymmärtäen. Olemme niistä superylpeitä! Somisteena on käytetty muun muassa vanhoja matkalaukkuja, jotka aikoinaan kuljettivat kenkänäytteitä maailman messuille. Nykyään näytteet kulkevat kuriirin kyydissä tai pyörällisillä kevyemmillä laukuilla, joten nämä kaunokaiset eläköityvät nyt näyteikkunassa. Vaihtuvaa kenkänäyttelyä elävöittävät viherkasvit. Kasvit ja Portugalissa käsin valmistetut ruukut löytyivät Hämeenpuiston Opuntiasta.

Tilavat näyteikkunat mahdollistavat vaihtuvan näyttelyn myös ohikulkijoiden iloksi.

Tilavat näyteikkunat mahdollistavat vaihtuvan näyttelyn myös ohikulkijoiden iloksi.

IMG_20200709_203137-01.jpeg

Showroomin avauspäivä lähestyy. Kerron siitä myöhemmin lisää kuvien kera :)

Anu

Vastuulliset Palmroth -kengät 🖤

Mikko Palmroth

Meillä on kunnia jatkaa yli 90 vuotta kestänyttä Palmroth -jalkineiden vastuullista valmistusta. Laadustaan tunnettuja kenkiämme on valmistettu eri vuosikymmenillä eri tehtaissa mm. Pirkkalan Partolassa, Hollannin Waalwijkissa, Tampereen Sarankulmassa, Parkanossa ja Portugalissa. Näitä kaikkia yhdistää ammattitaitoiset ja omistautuneet työntekijät.

Kirjoitin viime vuonna vastuullisista kengistä blogiin otsikolla "Tiedätkö kuka valmisti kenkäsi?". Vaatevallankumousviikon kunniaksi päivitin tekstiä. Mukana kuvia tuotannosta vuosien varrelta.

Neulomotyöntekijä 50-luvulla Partolan kenkätehtaalla, jonka Pentti Palmroth perusti 1928.

Neulomotyöntekijä 50-luvulla Partolan kenkätehtaalla, jonka Pentti Palmroth perusti 1928.

Olen ilokseni huomannut, että yhä suurempaa osaa ihmisistä kiinnostaa heidän käyttämiensä tuotteiden alkuperä. Ruoan kohdalla tämä on jo arkipäivää. Nyt huomio on laajentumassa myös vaatteisiin ja moni onkin alkanut miettiä kuka ja missä valmistaa vaatteeni ja kenkäni.

Millaisissa olosuhteissa he työskentelevät? Saavatko he työstään normaaliin elämään riittävän korvauksen? Tarvitsenko itse monta halpaa tuotetta vai panostaisinko yhteen pitkäikäiseen, jonka taustat tunnen?

Tavaran vastuullisuusvastuun pitäisi olla ennen kaikkea kaupalla ja valmistajilla. Jotta tämä toteutuisi kuluttajien tulee sitä heiltä kysyä ja vaatia. Näin sinun olisi helpompi tietää tekeväsi vastuullinen valinta.

Toimitusjohtajamme Mikko Palmroth lapsena Hollannin tehtaalla 70-luvun lopulla.

Toimitusjohtajamme Mikko Palmroth lapsena Hollannin tehtaalla 70-luvun lopulla.

Millaiset ovat vastuulliset kengät?

Maailmassa valmistetaan vuosittain miljardeja kenkäpareja. Yli 80 % niistä Aasiassa. Suomalaiset ostavat vuodessa noin 18 miljoonaa paria. Monissa kenkien ja niiden materiaalien tuotantomaissa ihmiosoikeusloukkaukset ovat arkipäivää. Kengänvalmistusprosessi on poikkeuksellisen työvaltainen, joten hintaan kohdistuva paine pitää työolot ja työntekijöiden oikeudet ovat uhattuna. (lähde Change your shoes -kampanja, Eetti ry)

Vastuullisuus pitää sisällään monia osa-alueita kuten ekologisuus ja eettisyys. Ympäristön kannalta on tärkeää, että kengät ovat laadukkaat ja kestävät eivätkä kertakäyttötavaraa. Onkin parempi ostaa harkiten, harvoin ja laatua kuin, jotain joka on kohta kaatopaikan täytettä. Kengät ovat myös yksi vaikeimmista kierrättävistä.

Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereen Sarankulman tehtaalla vuonna -79. Pertti Palmroth esittelee kuningattarelle neulomoa.

Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereen Sarankulman tehtaalla vuonna -79. Pertti Palmroth esittelee kuningattarelle neulomoa.

Palmroth-kengät

On ilo kertoa Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastata kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?". Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Vastuullinen valmistaja ei pysty kilpailemaan hinnoilla.

Kaikki Palmroth -tuotteet valmistetaan Portugalissa Porton eteläpuolella. Kevääseen 2019 asti valmistutimme noin puolet kengistämme vielä Suomessa. Pitkäaikaisen yhteistyötehtaamme lopettaessa loppui Suomesta myös viimeinen tehdas, joka sopi meidän kenkiemme valmistamiseen. Onneksi portugalilaisilla on pitkä historia taitavina käsityöläisinä ja laadukkaiden kenkien tekijöinä. Tuotantomme tapahtuu aina EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Vierailemme säännöllisesti tehtaalla ja meille on tärkeää tuntea tehtaan työntekijät ja heidän työolosuhteensa.

Maria do Céu tikkaa Emelie loafereiden päällisiä Portugalin tehtaalla tammikuussa 2020.

Maria do Céu tikkaa Emelie loafereiden päällisiä Portugalin tehtaalla tammikuussa 2020.

Suomen talvi on vaativa kengille ja monet halpiskengät eivät ikävä kyllä kestäkään edes sitä ensimmäistä talvea. Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. On tärkeää, että kengät pitävät jalat lämpiminä ja kuivina, mutta myös että kengät säilyvät hyvinä pidempään. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahkojen käsittelyssä, synteettisten materiaalin ja pohjien valmistuksessa käytetään kemikaaleja, joita tarvitaan että materiaaleista saadaan pitkäikäisiä, kulutusta- ja säätäkestäviä. Onneksi kemikaalienkin käyttöä valvotaan Euroopassa. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta. Valikoimastamme löytyy myös kokonaan vegaanisia tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.

Augusta kapittamassa Aurora balleriinoja.

Augusta kapittamassa Aurora balleriinoja.

Vaatevallankumous

Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?.

Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen kenkiimme, kerron mielelläni lisää. Laita viestiä sähköpostilla: info@palmroth.com.

Tehdään yhdessä vastuullisia valintoja!

Anu Haalahti,

jalkinesuunnittelija / Palmroth Original

Sandra ja Celeste viimeistelyosastolla valmiiden kenkien kanssa.

Sandra ja Celeste viimeistelyosastolla valmiiden kenkien kanssa.



Vuosi 2019 kuvina

Mikko Palmroth

Vuosi lähenee loppuaan ja sen kunniaksi muistellaan vuotta 2019 tykätyimpien Instagram-kuvien kera.

Tammikuussa maa muuttui vihdoin valkoiseksi ja pääsimme ottamaan fiiliskuvia ihanassa auringonpaisteessa. Kuvauspaikat löytyivät ihan naapurista Pyynikintä. Oli täydellinen ulkonatyöskentelysää! Mukava päästä näyttämään Suomen upeaa talvea ja luontoa myös kansainvälisille asiakkaillemme samalla kun esittelemme talven lämminvuorisia kenkiä.

Maaliskuussa vietettiin Auroran nimipäivää ja julkistettiin kesän uusi tulokas värikäs Aurora -ballerina. Huhtikuun alussa oli vihdoin kesä 2019 -malliston lanseerauksen aika. Nämä kuvien ihanuudet tulevat jatkamaan myös ensi kevään ja kesän valikoimassa. Kuvissa näkyvät myös upeat Uhana designin meidän kesäväreihin sävyttämät Pisara-korvakorut.

Huhtikuussa Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastoi sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?. Kerroimme Palmroth -kenkien vastuullisesta valmistuksesta blogissamme. Klikkaa postaukseen tästä.

Toukokuussa saimme nauttia kevään ensimmäisistä todella lämpimistä, lähes helteisistä, päivistä. Keskustorin laidan kirsikkapuukin oli upeassa kukassa. Täydellinen kesäkenkien kuvausilma siis! Tai sitten ei... Sovittuna kuvauspäivänä sää oli muuttunut täysin ja lämpötila oli nollassa. Ulkokuvaukset jouduttiin siirtämään heti näiden kuvien oton jälkeen sisätiloihin lumisateen vuoksi! Rebekka näyttää kuvissa uskomattoman tyyneltä ja kauniilta vaikka mallina tärisi vilusta.

Kesäkuussa heti juhannuksen jälkeen vierailimme taas Portugalin tehtaalla. Kuvissa tutkitaan syksyn tuotantoeriä ja viimeistellään kevään 2020 malliparia. Blogissa lisää juttua ja kuvia tältä matkalta. Klikkaa postaukseen tästä.

Elokuu ja syksyn uutuudet. Uudet Chunky-pohjaiset nilkkurit ihastuttivat. Syksy tuo aina mukanaan myös kivoja tapahtumia. Kuvassa työharjoittelijamme Rosa esittelee mallistoa Tampereen Designtorilla.

Kaksi kertaa vuodessa esittelemme uuden malliston Milanossa Micam -messuilla. Helmikuussa syksy/talvi- ja syyskuussa kevät/kesäkokoelman. Milanolainen Oksana (oik.) on ollut meidän uskollinen malli/tulkki jo vuosien ajan. Hän palvelee asiakkaita sujuvasti kuudella eri kielellä ja pienempi jutustelu sujuu ainakin kymmenellä.

Lokakuussa Tampere loisti syksyn väreissä ja loi taas kauniin taustan tuotekuvillemme. Jokasäänkengissä voi löytää kauneutta vaikka lätäköistä :)

Marras- ja joulukuu on sujunut talven 2020/21 mallistoa ja tulevia messuja suunnitellessa. Kiitos kun olitte mukana 2019. Toivottavasti seuraat matkassamme myös jatkossa. Onnellista uutta vuotta 2020 kaikille!

Anu

Terveisiä Portugalista!

Mikko Palmroth

Portugalilaisilla on pitkä historia taitavina käsityöläisinä ja laadukkaiden kenkien tekijöinä. On aina ilo vierailla siellä ja todeta, että meillä on hyvä ja luotettava yhteistyökumppani.

Tässä kootaan saappaan vuoria.

Tässä kootaan saappaan vuoria.

Keväällä saimme ikäviä uutisia Parkanosta. Pitkäaikainen yhteistyötehtaamme, joka valmisti noin puolet tuotteistamme lopetti toimintansa toukokuussa. Oli mukava saada työskennellä näiden ihmisten kanssa loppuun asti. He olivat yksi viimeisistä kenkätehtaista ja kenkäalan ammattilaisista Suomessa.

IMG_20190624_120558-01.jpg

Me suuntaamme katseemme nyt kokonaan Portugalin tuotantoon. Siellä jalkineiden valmistus on kasvanut ja kehittynyt tasaisesti viimeisen 10 vuoden aikana.  Vierailemme itse tehtaalla säännöllisesti ja olimme myös juhannuksena paikalla kun lesti- ja pohjakuorma Suomesta saapui uuteen kotiinsa.

Paikalliset kolleegamme puhuvat hyvin englantia ja heidän kanssaan kommunikoiminen on nopeaa ja vaivatonta. He myös jakavat rakkautemme kauniisiin maisemiin ja hyvään ruokaan. Kesäkuussa pääsimme nauttimaan työn ohessa Atlantin upeista aalloista ja sardiinisesongista.

IMG_20190624_185541.jpg
Tässä valmistuvat tämän kesän Aurora -ballerinat.

Tässä valmistuvat tämän kesän Aurora -ballerinat.

Vaatevallankumousviikon yhteydessä kerroimmekin Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastasimme kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?" Tässä vielä lyhyt kertaus. Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Palmroth -tuotteet valmistetaan jatkossa kaikki Portugalissa Oliveira de Azemeisissa. Aina EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Meille on tärkeää tuntea tehtaan työntekijät ja heidän työolosuhteensa.

Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta.

Vilma ja Joao tarkastelevat kengän päällisneulosta ennen lestille pinnaamista.

Vilma ja Joao tarkastelevat kengän päällisneulosta ennen lestille pinnaamista.

Verkkokaupasta löytyy vielä paljon Parkanossa tähän syksyyn ja talveen valmistettuja kenkiä, joilla on Avainlippu-merkki. Tuotekehitys, myynti ja materiaalihankinta tehdään jatkossakin Tampereella. Suomalaisen työnliitto onkin myöntänyt tuotteillemme Design from Finland -merkin.

Tällä hetkellä täällä Tampereella valmistaudutaan kesään 2020. Odotan jo innolla, että kohta pääsemme esittelemän teille myös tämän syksyn uutuuksia.

Anu

Tulevaa Kesä/Kevät 2020 mallistoa näytevaiheessa.

Tulevaa Kesä/Kevät 2020 mallistoa näytevaiheessa.

Tiedätkö kuka valmisti kenkäsi?

Mikko Palmroth

Olen ilokseni huomannut, että yhä suurempaa osaa ihmisistä kiinnostaa heidän käyttämiensä tuotteiden alkuperä. Ruoan kohdalla tämä on jo arkipäivää. Nyt huomio on laajentumassa myös vaatteisiin ja moni onkin alkanut miettiä kuka ja missä valmistaa vaatteeni ja kenkäni.

Millaisissa olosuhteissa he työskentelevät? Saavatko he työstään normaaliin elämään riittävän korvauksen? Tarvitsenko itse monta halpaa tuotetta vai panostaisinko yhteen pitkäikäiseen, jonka taustat tunnen?

Tavaran vastuullisuusvastuun pitäisi olla ennen kaikkea kaupalla ja valmistajilla. Jotta tämä toteutuisi kuluttajien tulee sitä heiltä kysyä ja vaatia. Näin sinun olisi helpompi tietää tekeväsi vastuullinen valinta.

Mokkanilkkurit viimeistelyä vaille valmiina laatikkoon pakattaviksi Parkanon tehtaalla.

Mokkanilkkurit viimeistelyä vaille valmiina laatikkoon pakattaviksi Parkanon tehtaalla.

Millaiset ovat vastuulliset kengät?

Maailmassa valmistetaan vuosittain miljardeja kenkäpareja. Yli 80 % niistä Aasiassa. Suomalaiset ostavat vuodessa noin 18 miljoonaa paria. Monissa kenkien ja niiden materiaalien tuotantomaissa ihmiosoikeusloukkaukset ovat arkipäivää. Kengänvalmistusprosessi on poikkeuksellisen työvaltainen, joten hintaan kohdistuva paine pitää työolot ja työntekijöiden oikeudet ovat uhattuna. (lähde Change your shoes -kampanja, Eetti ry)

Vastuullisuus pitää sisällään monia osa-alueita kuten ekologisuus ja eettisyys. Ympäristön kannalta on tärkeää, että kengät ovat laadukkaat ja kestävät eivätkä kertakäyttötavaraa. Onkin parempi ostaa harkiten, harvoin ja laatua kuin, jotain joka on kohta kaatopaikan täytettä. Kengät ovat myös yksi vaikeimmista kierrättävistä.

He kolleegoineen ovat valmistaneet kevään Aurora -ballerinat ja Mikaela -nauhakengät Portugalin tehtaalla.

Palmroth-kengät

Haluankin kertoa Palmroth-kenkien valmistuksesta ja vastata kysymykseen "Kuka valmisti kenkäni?". Olemme ylpeitä voidessamme tarjota kuluttajalle vastuullisen vaihtoehdon. Panostamme ennen kaikkea perusarvoihimme designiin ja laatuun. Vastuullinen valmistaja ei pysty kilpailemaan hinnoilla.

Kaikki Palmroth -tuotteet valmistetaan Suomessa Parkanossa tai Portugalissa Oliveira de Azemeisissa. Aina siis EU -työlainsäädännön, -ympäristönormien ja -valvonnan alla. Vierailemme säännöllisesti sekä Parkanon että Portugalin tehtailla ja meille on tärkeää tuntea tehtaiden työntekijät ja heidän työolosuhteensa. Olemme iloisia että voimme työllistää myös suomalaisia ammattilaisia ja siten ylläpitää kengänvalmistusosaamista kotimaassakin. Suomalaisen työnliitto on myöntänyt tuotteillemme Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

Suomen talvi on vaativa kengille ja monet halpiskengät eivät ikävä kyllä kestäkään edes sitä ensimmäistä talvea. Materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa paljon tuotteen kestävyyteen ja toivotun ulkonäön säilymiseen. On tärkeää, että kengät pitävät jalat lämpiminä ja kuivina, mutta myös että kengät säilyvät hyvinä pidempään. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Nahkojen käsittelyssä, synteettisten materiaalin ja pohjien valmistuksessa käytetään kemikaaleja, joita tarvitaan että materiaaleista saadaan pitkäikäisiä, kulutusta- ja säätäkestäviä. Onneksi kemikaalienkin käyttöä valvotaan Euroopassa. Nahat ja jokasäänmateriaalit tulevat Italiasta ja pohjat sekä Suomesta, Saksasta että Italiasta. Valikoimastamme löytyy myös kokonaan vegaanisia tuotteita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä materiaaleja.

Punaiset Palmroth -lakerinilkkurit valmistumassa Heikin osaavissa käsissä Parkanossa.

Punaiset Palmroth -lakerinilkkurit valmistumassa Heikin osaavissa käsissä Parkanossa.

Vaatevallankumous
Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?.

Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen kenkiimme, kerron mielelläni lisää. Laita viestiä sähköpostilla: info@palmroth.com. Paljon informaatiota vastuullisesta vaatetuksesta löydät esim. alan asiantuntijalta: Vihreät vaatteet / Annina Nurmi.

Tehdään yhdessä vastuullisia valintoja!

Anu Haalahti,

jalkinesuunnittelija / Palmroth Original

EP140610.jpg


Kenkäostoksille kotisohvalta

Mikko Palmroth

Miltä kuulostaa? Koko maailman tarjonta muutamien klikkausten takana ja kauppa avoinna ympäri vuorokauden. Hintojen ja valikoiman vertailu on nopeaa ja helppoa. Noin 50 % suomalaisista on ostanut vaatteita ja kenkiä verkossa.
Paljon puhutaan kaupan murroksesta ja kivijalkaliikkeiden kuolemasta. Verkkokauppa ei kuitenkaan aina ole uhka perinteiselle kaupalle vaan se voi olla sitä täydentävä muoto. Itse käyn usein myös näyteikkunaostoksilla netissä. Lopullinen ostotapahtuma voi tapahtua sitten verkossa tai kivijalassa.

Mietityttääkö verkkokaupasta tilaaminen?

Et varmasti ole ainoa. Ostosten tekeminen netissä on kuitenkin turvallista, jos valitset luotettavan kaupan. Tarkista aina että yritys on kertonut yhteystiedoissaan myös osoitteensa ja puhelinnumeronsa eikä pelkästään sähköpostia. Tutustu aina myös toimitus- ja maksuehtoihin.

Luottokortti on yleisin maksuväline verkossa. Se on mainettaan turvallisempi, sillä luottokorttiyhtiö vastaa rahojen palautuksesta, jos ostos ei tulekaan perille. Suomalaiset suosivat maksamiseen myös kotimaisia verkkopankkeja.
Meidän Palmroth -verkkokaupassamme on näiden lisäksi vaihtoehtona myös PayPal, joka on maailmanlaajuinen nettimaksuverkko. Ideana on siirtää ostoksen suuruinen summa rahaa omalta pankkitililtä myyjän PayPal-tilille. Omia pankki- ja luottokorttitietoja ei tarvitse kertoa myyjälle.

Valitsenko kotimaisen kaupan?

Verkkokauppaa valitessaan voi tehdä myös eettisiä valintoja. Valitsemalla kotimaisen kaupan pidät rahat kotimaassa ja saat suomenkielisen asiakaspalvelun. EU:n ulkopuolelta tilatessa kannattaa muistaa varautua tullaus ja arvonlisäveroihin.

palmrothshopcom.JPG

Oikean tuotteen ja koon valitseminen
Tutustu kauppaan ja brändiin yrityksen nettisivuilla. Hyvät tuote- ja materiaalitiedot sekä kuvat, joissa selviää myös esim. vuorimateriaali ja pohjan kuvionti helpottavat kenkien valintaa ja ostopäätöstä. Toimitusehdot onkin hyvä tarkistaa aina ennen tilaamista. Paljonko toimitus maksaa? Tuleeko minulle mahdollisesta palautuksesta kuluja vai vastaako myyjä niistä?

Kuinka sitten valita oikea koko. Jokaisella valmistajalla on hieman oma mitoituksensa ja sen lisäksi samankin merkin eri mallien välillä voi olla pieniä eroja. Vinkkinä: vanha asiakas voi katsoa kokonsa aiemmista saman merkin kengistään.

Mittataulukon antaminen oikean koon valitsemiseksi ei ole helppoa. Toisin kun lasten kengissä (mitataan lapsen jalka ja lisätään käynti- ja kasvuvara) naisten jalkineissa pohjan sisämitta vaihtelee suuresti esim. kärjen mallin myötä. Eihän kenenkään varpaiden kuulukaan ylttyä terävärkisten avokkaiden kärkeen asti.

Palmroth -kengät on numeroitu englantilaisittain puolen numeron välein. Verkkokaupassa näiden kokojen rinnalle on merkitty myös useille tutumpi ranskalainen numerointi 37 jne. Meillä nopea ja ilmainen toimitus sekä palautus laskee kynnystä tehdä tilaus. Voit sovittaa kenkiä rauhassa kotona ja sinulla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus.

Rohkeasti kenkäostoksille verkkoon www.palmrothshop.fi

Anu

Minun viikkoni

Mikko Palmroth

Ilta-Sanomien toimittaja Suvi Kerttula pyysi Mikkoa osallistumaan "Minun viikkoni" -artikkelisarjaan viikolla 48. Ideana oli ottaa viikon jokaisena päivänä kuva, joissa osassa esiintyy myös henkilö itse. Kuvat ilmestyivät tänään Ilta-Sanomien Plus -liitteessä. Koska kuvat ilmestyivät ainoastaan printtilehdessä ajattelin laittaa ne myös tänne. Anu

Jalkinefirma Palmroth Originalin toimitusjohtaja Mikko Palmroth kuvasi viikkonsa tapahtumat:

Minun viikkoni. Jalkinefirma Palmroth Originalin toimitusjohtaja Mikko Palmroth kuvasi viikkonsa tapahtumat:

Maanantai: Suunniteltua aikaisempi lähtö aamulla, koska iltapäivälento peruuttiin edellisenä päivänä. Pyynikin toimistolla odotan taksia kolme matkalaukkua täynnä kenkänäytteitä. Lento Tukholman kautta New Yorkiin FFaNY -kenkämessuille

Maanantai: Suunniteltua aikaisempi lähtö aamulla, koska iltapäivälento peruuttiin edellisenä päivänä. Pyynikin toimistolla odotan taksia kolme matkalaukkua täynnä kenkänäytteitä. Lento Tukholman kautta New Yorkiin FFaNY -kenkämessuille

Tiistai: Sateinen päivä New Yorkissa. Messunäyttely saatu valmiiksi. Iltaohjemana New York Rangersin peli Madison Square Gardenilla

Tiistai: Sateinen päivä New Yorkissa. Messunäyttely saatu valmiiksi. Iltaohjemana New York Rangersin peli Madison Square Gardenilla

Keskiviikko: Kiinnostuneet muotibloggarit tutustumassa Palmrothin talven 2017-18 mallistoon FFaNY -hotellimessuilla Hilton hotellissa Manhattanilla

Keskiviikko: Kiinnostuneet muotibloggarit tutustumassa Palmrothin talven 2017-18 mallistoon FFaNY -hotellimessuilla Hilton -hotellissa Manhattanilla

Torstai: Illalla messupäivän jälkeen oopperassa. Historiallinen ensi-ilta, ensimmäinen suomalaisen säveltämä on myös ensimmäinen naisen säveltämä ooppera Metropolitan Operassa sitten vuoden 1903. Kaija Saariaho, L'Amout de loin. Kapellimestarina Sus…

Torstai: Illalla messupäivän jälkeen oopperassa. Historiallinen ensi-ilta, ensimmäinen suomalaisen säveltämä oli myös ensimmäinen naisen säveltämä ooppera Metropolitan Operassa sitten vuoden 1903. Kaija Saariaho, L'Amout de loin. Kapellimestarina Susanna Mälkiä.

Perjantai: Aamulenkillä 6th Avenuella ennen viimeistä messupäivää. Messut onnistuivat hyvin sillä tärkeimmät asiakkaat Pohjois-Amerikasta kävivät. Paljon poliisia kadulla. Korttelin päässä muodostetaan uutta hallitusta Trump Towerissa.

Perjantai: Aamulenkillä 6th Avenuella ennen viimeistä messupäivää. Messut onnistuivat hyvin sillä tärkeimmät asiakkaat Pohjois-Amerikasta kävivät. Paljon poliiseja kadulla. Korttelin päässä muodostetaan uutta hallitusta Trump Towerissa.

Lauantai: Joulutunnelmaa New Yorkissa. Rockefeller Centerin joulukuusi ja luistinrata. Iltapäivälennolla kotiin.

Lauantai: Joulutunnelmaa New Yorkissa. Rockefeller Centerin joulukuusi ja luistinrata. Iltapäivälennolla kotiin.

Sunnuntai: Pitkän viikon jälkeen kotona, tytöt odottivat itse tehtyjen pipareiden kanssa. Kuva saunan jälkeen.

Sunnuntai: Pitkän viikon jälkeen kotona, tytöt odottivat itse tehtyjen pipareiden kanssa. Kuva saunan jälkeen.

Palmroth -aakkoset

Anu / Palmroth Original

 
 

Tällä viikolla Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?. Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Gloria-lehden Aakkoset -juttusarjan hengessä tein Palmroth -aakkoset avatakseni kenkiemme valmistusta ja muita meille tärkeitä asioita.

A - Avainlippu - Kengillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. On hienoa saada työskennellä suomalaisten jalkineosaajien kanssa.

B - Blogi - Olen pitänyt tätä blogia nyt säännöllisen epäsäännöllisesti melkein parin vuoden ajan. Keräsin näihin aakkosiin myös linkkejä vanhoihin postauksiini.

C - Canada - Kanada on suurin vientimaamme. Lähes 40 % kaikista tuotteistamme menee sinne. Saappaitamme myy mm. luksus tavarataloketju Holt Renfrew. Blogissa vierailustamme Montrealiin ja Torontoon. D - Design - Kansainvälisesti tunnetulle Palmroth -designille on myönnetty myös Design from Finland -merkki, joka kertoo suomalaisesta suunnittelusta ja siitä että siihen on panostettu.

E - Eesti - Jalkineidemme ompelutyötä tehdään myös eettisesti lähituotantona Virossa. Tuotantoa on helppo valvoa kun tehtaalla voi vierailla säännöllisesti.

F - Fashion Revolution - Vaatevallankumouksen merkeissä olemme halunneetamme kertoa vastuullisesta tuotannostamme ja siitä #kukavalmistikenkäsi. Blogini aiheesta viime vuodelta löytyy täältä.

G - Grip+ - Monissa talvituotteissamme on Kankaanpäässä valmistettu erittäin pitävä Grip+ kitkapohja.

H - Hollanti - Palmrothilla on pitkät perinteet myös Hollannissa. Kenkiämme on myyty siellä yli 50 vuotta ja 70-luvulla siellä oli jopa oma tehdas.

I - Isoisä ja isä - Olemme ylpeitä saadessamme jatkaa Mikon isoisä Pentti ja isä Pertti Palmrothin aloittamaa hienoa perintöä Palmroth-kenkien parissa.

Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth
Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth

J - Jokasäänmateriaali - Pertti Palmroth teki aikoinaan tunnetuksia vedenpitävän jokasäänmateriaalin. Tämä helppohoitoinen säänkestävä materiaali löytyy tälläkin hetkellä mallistostamme esim. kiiltävänä lakeripintana sekä krokoprintattuna. K - Kansainvälisyys - Tuotteistamme 80 % menee vientiin. Vientiasiakkaamme arvostavat suomalaista talviosaamista ja muotoilua.

L - Lineapelle - Uusia materiaaleja haemme yleensä Italiasta Lineapelle -materiaalimessuilta. Suosimme aina vastuullisia eurooppalaisia vaihtoehtoja. Blogissa viime syksyn messumatkastamme.

M - Micam - Maailman suurimmat jalkinealan messut Micam järjestetään Milanossa aina helmikuussa. New Yorkin FFaNY shoe show:n ohella se on tärkein myyntitapahtumamme.

Micam -messuilla helmikuussa -16
Micam -messuilla helmikuussa -16

N - Nilkkurit - Erilaiset nilkkurit ovat pitkään olleet suosituin tuoteryhmämme. Mallistosta löytyy monenlaisia materiaali- ja vuorivaihtoehtoja sekä koronkorkeuksia.

O - Original - Ensimmäiset Palmroth Original tuotteet tehtiin vuonna 1973. Otimme merkin uudelleen käyttöön 2012.

P - Parkano/Portugal - Tuotteistamme suurin osa valmistuu Pirkanmaalla Parkanossa. Korolliset nilkkurit ja saappaat tulevat Portugalin tehtaaltamme, joka on erikoistunut sen tyyppisiin tuotteisiin.

Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes
Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes

Q - Quo Vadis? - Tulevaisuus. Haluamme olla kasvava yritys vastuullisuutta ja Palmroth -juuria unohtamatta.

R - Ruotsi - Rakas naapurimme oli Palmrothin ensimmäinen vientimaa 50-luvulla. Nyt tuotteitamme löytyy esim. NK tavarataloista ja ensi syksynä myös Rizzoista.

T - Trikootehdas/Tampere - Toimistomme sijaitsee vanhalla Suomen trikoon tehtaalla Tampereen Pyynikillä. Ihanteellinen miljöö ja sijainti lähellä luontoa ja kaupungin keskustaa. Viime syksynä avattu tasokas lounasravintola 4 Vuodenaikaa Pyynikki kruunaa paikan.

U - USA - Oman verkkokauppamme suurin yllättäjä on ollut USA. Amerikkalaiset kuluttajat ovat nousseet merkittäväksi ryhmäksi verkkokauppamme asiakkaista www.palmrothshop.com

V - Vogue - Meillä on paljon ihania vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä vuosien varrelta. Yksi hienoimmista on vanha Amerikan Vogue lehti vuodelta -69 (kuva alla). Sekä Julie Chistie poseeraamassa Palmrothin ylipolven saappaissa US Voguessa elokuussa -68. Valokuvaajana kuuluisa muotikuvaaja Richard Avedon.

Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)
Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)

W - Waterproof - Ehdottomasti suosituin materiaalimme on waterproof -mokka. Se on likaa ja vettähylkivää italiasta nahkaa, johon ei muodostu suolaraitoja.

Y - Yrittäminen - Olemme perheyritys kolmannessa polvessa. Yrittäjäperheemme elämä pyöriin paljolti kenkien ympärillä ja jokainen päivä on antoisan erilainen.

Z - Zio - Helsinkiläinen Zio oli uudelleen lanseeratun Palmroth Original -brandin ensimmäinen jälleenmyyjä Suomessa. Yhteistyömme jatkuu edelleen.

Ä - Äitiysloma - Meille on tulossa perheenlisäystä toukokuun alussa ja olenkin jo virallisesti äitiyslomalla. En vaan oikein vielä malta pysyä kokonaan pois hommista.

Ö - Ööö - Huijasin vähän ja hyppäsin pari kirjainta yli :)

Loppuun haluan vielä jakaa englantilaisen eettisistä arvoista kirjoittavan journalisti Lucy Sieglen ajatuksen vastuullisuudesta muodissa: "Fast fashion isn't free. Someone somewhere is paying."

Hyödynnä Vaatevallankumous-teemaviikon ale -20% verkkokaupassamme www.palmrothshop.fi alekoodilla: revolution

Anu

 

Kevät!

Anu / Palmroth Original

Kevätauringon paistaessa tuskin malttaa odottaa lumien sulamista ja asfaltin kuivumista. Talven hiekoitushiekkoja lakaistaan jo. On siis aika huoltaa lämpimimmät saappaat ja nilkkurit talvisäilöön ja vaihtaa kevyempiin kenkiin. Palmroth Spring -16 mallistoa kuvina:

Ihanan kevyet "tennarit" palaavat. Valitsisitko tämän Pertti Palmroth -klassikon mieluummin krokoprintattuna mustana vai raikkaan punaisena lakerina?

Ihanan kevyet "tennarit" palaavat. Valitsisitko tämän Pertti Palmroth -klassikon mieluummin krokoprintattuna mustana vai raikkaan punaisena lakerina?

21.jpg
Näillä kävelykengillä on ilo kävellä myös ensi syksynä. Vettä- ja likaahylkivä mokkanahka on ihanan pehmeää.

Näillä kävelykengillä on ilo kävellä myös ensi syksynä. Vettä- ja likaahylkivä mokkanahka on ihanan pehmeää.

Viime syksyn maskuliiniset oxford -nauhakengät ja loaferit jatkavat kevääseen.

Viime syksyn maskuliiniset oxford -nauhakengät ja loaferit jatkavat kevääseen.

41.jpg
Paljasta sääresi, mutta pidä silti varpaat lämpiminä sinisissä mokkanilkkureissa. Löydät ne Sokokselta nahkavuorisina ja verkkokaupastamme fleecevuorilla.

Paljasta sääresi, mutta pidä silti varpaat lämpiminä sinisissä mokkanilkkureissa. Löydät ne Sokokselta nahkavuorisina ja verkkokaupastamme fleecevuorilla.

Kaikki kevään kengät ovat iloksemme valmistuneet Suomessa Parkanossa. Korolliset nilkkurit tulevat Portugalin tehtaaltamme.

Kengät ovat jo saapuneet kauppoihin. Suomessa kattavin kevätvalikoima löytyy Sokos -tavarataloista ja verkkokaupastamme www.palmrothshop.fi. Tamperelaisten ja turkulaisten kannattaa poiketa myös Onemanband boutiqueissa. Tukholmaan matkaavat voivat shoppailla kevätkenkiämme NK tavaratalossa.

Vielä muutama sana kenkien talvisäilytyksestä: Jos olet jalkineiden oston yhteydessä saanut mukaasi alkuperäisen laatikon ja mahdollisesti säästänyt myös kenkien sisällä olleet tukipahvit, paras tapa säilytykseen on käyttää niitä. Saappaat vievät kaapissa helposti paljon tilaa ja varret kaatuilevat. Laatikot taas voit pinota siististi päällekkäin. Ennen laatikkoon laittoa puhdista kengät materiaalista riippuen pyyhkimällä tai harjaamalla. Puhtaat kengät on mukava ottaa taas syksyllä käyttöön.

Aurinkoista kevättä!

Anu

FFaNY shoe expo ja päivä Brooklynissa

Anu / Palmroth Original

show roomimme messujen ajan

show roomimme messujen ajan

Uusi talvisesonki on taas avuttu perinteisesti New Yorkissa FFaNY kenkämessuilla. Sadat kenkämerkit esittelivät syys/talvi 2016-17 -mallistojaan Hilton Midtown hotellissa ja show roomeissa ympäri kaupunkia. Tapasimme tärkeimpiä kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia asiakkaitamme, joilta uusi mallisto sai hyvän vastaanoton. Tästä on hyvä jatkaa malliston kehittelyä ja valmistautua tulevaan myyntikauteen ja Milanon päämessuihin.

näkymä 15. kerroksen näyttelyhuoneestamme

näkymä 15. kerroksen näyttelyhuoneestamme

FFaNY New York Shoe Expo

FFaNY New York Shoe Expo

Iltaisin messujen jälkeen ehdimme vielä pyörähtää pikaisesti kaupungilla. Kovin myöhäisiksi illat eivät tosin venyneet kun pitkät messupäivät ja aikaero ajoivat sänkyyn. Olin onneksi ehtinyt katsoa jo etukäteen netistä muutamia hyviä ravintolavaihtoehtoja kävelymatkan päässä hotellilta . Yksi mainitsemisen arvoinen oli esim. kuubalainen Havana Central Time Squarella. Samoja herkkuja olen viimeksi saanut nauttia 15 vuotta sitten Santiago de Cubassa kuubalaisen perheen vieraana. Erityisesti hyviä tostoneseja (paistettuja keittobanaanin siivuja) ja yucaa (kassava suomeksi?) on ollut vaikea löytää muualta.

Havana Central, 151 West 46th Street (Between 6th & 7th Ave)
Havana Central, 151 West 46th Street (Between 6th & 7th Ave)

Lauantaina messujen loputtua suuntasimme Midtownin hälinästä leppoisaan Brooklyniin. Ihanan aurinkoinen ilma suosi koko päivän. Matka taittui metrolla noin puolessa tunnissa. Viikonloppu on hyvä aloittaa kunnon brunssilla. Brunssipaikka valittiin monen hyvän kuuloisen joukosta Business insiderin listalta "The 40 best brunch spots in New York". Buttermilk Channel (Carroll Gardens, Brooklyn) on ilmeisen suosittu brunssipaikka. Ja kuulemma Beyoncenkin käy siellä. Julkkisasiakkaista huolimatta hintataso oli kohtuullinen. Varauksia ei oteta vastaan ja jouduimmekin odottamaan puolisen tuntia pöydän vapautumista. Kuten meille oli kerrottu aamiainen oli odottamisen arvoinen. Naapuripöydässä istunut paikallinen pariskunta kehui kantapaikkansa kaikki annokset kokeilemisen arvoisiksi.

Buttermilk Channelin munakokkeli, ravintolan versio eggs Benedictistä sekä jälkkäriksi pecan pie French toast (tämä on puolikas annos!!)
Buttermilk Channelin munakokkeli, ravintolan versio eggs Benedictistä sekä jälkkäriksi pecan pie French toast (tämä on puolikas annos!!)
aurinkoinen asuinkatu Brooklynissa

aurinkoinen asuinkatu Brooklynissa

joulufiilistä Brooklynilaiseen tapaan
joulufiilistä Brooklynilaiseen tapaan
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
näkymä Brooklyn Parkista Manhattanille
horisontissa siintää Vapaudenpatsas
horisontissa siintää Vapaudenpatsas

Kävelimme takaisin Manhattanille yhtä USAn vanhimmista riippusilloista. Legendaarinen Brooklyn Bridge avattiin vuonna 1883 ja oli pitkää maailman pisin riippusilta (1825 m). Ennen pitkän sillan ylitystä tarvittiin pieni huilaustauko. Aivan sillan alta Brooklynin puolelta löytyy kuulemma hyvä paikka kosia, ravintola The River Cafe. Hintavasta ravintolasta pääsee nauttimaan myös pienemmällä budjetilla ottamalla esim. iltapäiväcocktailit baarin puolella. Maisema Manhattanin suuntaan on hieno ja näkyypä baaritiskille Vapaudenpatsaskin kaukana horisontissa.

iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
iltapäivän coctailit Brooklynin sillan alla The River Cafessa
Brooklynin silta
Brooklynin silta
Brooklynin silta
Brooklynin silta

Viime reissulla ihastuin Greenwich villagen kaupunginosaan. Tällä kertaa poikkesimme Brooklynin lisäksi Nolitassa ja Nohossa. Molemmista löytyy persoonallisia ravintoloita ja pikku kauppoja. Mukavia alueita ja vastapainoa bisnesalueen pilvenpiirtäjille ja turistimassoille.

sunnuntain aamiainen Le Pain Quotidien luomuleipomon kahvilassa
sunnuntain aamiainen Le Pain Quotidien luomuleipomon kahvilassa

Viimeiset New York -tunnit vietimme sunnuntaikävelyllä aurinkoisessa Central Parkissa.

Central Parkin kesy asukki
Central Parkin kesy asukki
puiston väritys oli vielä näin syksyinen
puiston väritys oli vielä näin syksyinen
talvista tunnelmaa toi tekojääkenttä täynnä luistelijoita
talvista tunnelmaa toi tekojääkenttä täynnä luistelijoita

Jos suunnittelet matkaa New Yorkiin, lisää vinkkejä löydät viime vuoden matkablogista, jonka pääset lukemaan täältä.

Mukavaa joulun odotusta!

– Anu –

Hyväntekeväisyysnäytös Näsilinnassa

Anu / Palmroth Original

Sunnuntaina 11.10.15 nautittiin Näsilinnassa kaksikin brunssia hyväntekeväisyysmuotinäytösten merkeissä. Tampereella Näsikallion laella vuodesta 1898 seissyt ja juuri kunnostettu Näsilinna antoi upeat puitteet näille tapahtumille. Tilaisuuden tuotto lahjoitettiin Pirkanmaan syöpäyhdistykselle käytettäväksi tieteelliseen tutkimustyöhön.

Oopperalaulaja Leena Liimatainen - Pop-up-kauppoja Milavidan aulassa
Oopperalaulaja Leena Liimatainen - Pop-up-kauppoja Milavidan aulassa

Saimme nauttia herkullisesta ruuasta, musiikista ja upeista asuista. Näytöksen sisääntuloissa vuorottelivat Tampereen Andiata, Pariisissa vaikuttava suunnittelija Anna Ruohonen, nuori suunnittelijapari Jämiä//Koivunen, pehmeiden arvojen Second Chance sekä Suomen tunnetuimpiin muotisuunnittelijoihin kuuluva Jukka Rintala.

Juontajana Jaakko Selin ja näytöksessä nähtiin myös Anna Ruohonen kauniita asuja
Juontajana Jaakko Selin ja näytöksessä nähtiin myös Anna Ruohonen kauniita asuja
Andiatan syysmallistoa, meidän pitkät lakeri- ja mokkasaappaat
Andiatan syysmallistoa, meidän pitkät lakeri- ja mokkasaappaat
Andiatan iltaeleganssia ja meidän uusi juhlalaukku, jota voit käyttää näin clutchina tai pitkä metalliketjuhihna kanssa
Andiatan iltaeleganssia ja meidän uusi juhlalaukku, jota voit käyttää näin clutchina tai pitkä metalliketjuhihna kanssa
Second Change antaa uuden elämän teollisuuden jäämämateriaaleille
Second Change antaa uuden elämän teollisuuden jäämämateriaaleille
Jukka Rintalan kauniit takit täydennettynä Palmroth -jalkineilla.
Jukka Rintalan kauniit takit täydennettynä Palmroth -jalkineilla.

Kauniisti kunnostettu Näsilinna on tutustumisen arvoinen paikka. Vinkkinä vielä kaikille kauniita kenkiä rakastaville täytyy mainita yläkerran museo Milavida. Unelmien askeleet – Salvatore Ferragamo 1898–1960 näyttely avoinna 10.1.2016 asti.

Anu

A/W16 suunnittelua ja rentoutumista Comolla

Anu / Palmroth Original

Uuden sesongin suunnittelu alkaa aina noin vuosi ennen kun se tuloa kauppoihin. Nyt ajatuksissa muhii siis syys/talvi 2016-17 mallisto. Viime viikolla suuntasimme Italiaan Milanoon Lineapelle-materiaalimessuille tutkimaan tuoreita trendejä ja valitsemaan uusia materiaaleja. Katsottavaa ja kierreltävää riitti kuten aina. Yli 1000 näytteilleasettajaa oli koonnut uudet mallistonsa Milano Rhon messuhalleihin. Kolme hallillista nahkaa, pari pohjia ja koruja sekä yksi tekstiilejä ja synteettisiä materiaaleja.

Matelijaprintit sekä mattana että kiiltävänä näkyvät varmasti jotenkin myös meidän mallistossamme ensi syksynä

Matelijaprintit sekä mattana että kiiltävänä näkyvät varmasti jotenkin myös meidän mallistossamme ensi syksynä

- kauniisti viimeisteltyjä laadukkaita solkia
- kauniisti viimeisteltyjä laadukkaita solkia
Syvät punaiset kuten bordeux jatkavat myös ensi syksynä
Syvät punaiset kuten bordeux jatkavat myös ensi syksynä

Tällä kertaa päätimme yöpyä Milanon sijasta Comon kaupungissa samannimisen järven rannalla. Ajoaika Milanon pohjoispuolella sijaitsevalle messualueelle oli vuokra-autolla vain reilu puoli tuntia.Pitkien messupäivien jälkeen rauhallinen ja viihtyisä kaupunki monine ravintoloineen olikin ihana vaihtoehto kiireiselle Milanolle.

Posta design hotel, Via Garibaldi 2, 22100 Como, Italy
Posta design hotel, Via Garibaldi 2, 22100 Como, Italy
Mistähän Suomesta kannattaisi etsiä merikorallia (salicornia)? Tässä herkullisia etikkasardiineja merikorallipedillä
Mistähän Suomesta kannattaisi etsiä merikorallia (salicornia)? Tässä herkullisia etikkasardiineja merikorallipedillä

Messujen loputtua jäimme vielä lauantaiksi lomailemaan ja rentoutumaan kauniiseen Comoon. Ensimmäisenä suuntasimme funikulaarilla (jyrkkää rinnettä nouseva juna) Brunateen. Korkeusero Comon ja Brunaten välillä on n. 500 m, junaradan pituus n. 1 km ja radan kaltevuus 55 astetta. Matka olikin aika ikimuistoinen. Pieni videon matkasta löytyy Instagramista täältä.

Brunatesta avautuu upea maisema Comon kaupunkiin ja järvelle. Ajatelimme nousta kuitenkin vielä hieman korkeammalle. Huomasimme että parin kilometrin päässä sijaitsee fyysikko Alessandro Voltan kunniaksi rakennettu majakka Faro Voltiano. Kyseinen parikilometriä osoittautui hieman haastavaksi huonokuntoiseksi mukulakivipoluksi jyrkkään ylämäkeen. Kiipeily ja liukastelu palkittiin upealla maisemalla.

Funicolare Como - Brunate
Funicolare Como - Brunate
Näköala Faro Voltiano majakalta
Näköala Faro Voltiano majakalta

Päivän päätteeksi vierailimme vielä viereisessä Cernobbion kylässä Villa d'este luksushotellilla. Täällä illastavat lehtien mukaan myös George ja Amal Clooney ystävineen oleilleessaan ihan naapurustossa sijaisevalla lomahuvilallaan. Me tyydyimme kuitenkin vain lasillisiin terassilla ja iltakävelyyn hotellia ympäröivässä upeassa puutarhassa.

Villa d'esten terassialue aivan järven rannassa
Villa d'esten terassialue aivan järven rannassa

Anu

Jalkinesuunnittelija Pertti Palmroth

Anu / Palmroth Original

Tänään 12.8.2015 on jalkinesuunnittelija Pertti Palmrothin 84. syntymäpäivä.Keräsin sen kunniaksi pienen kuvakokoelman rakkaasta kolleegasta ja yrityksemme kunniapuheenjohtajasta.

Vasemmalla kuva perhealbumista vuodelta 1935. Pikku-Pertti isänsä Pentin sylissä. Oikealla rippikuvassaan.
Vasemmalla kuva perhealbumista vuodelta 1935. Pikku-Pertti isänsä Pentin sylissä. Oikealla rippikuvassaan.
Pertti (vas.) opiskeli jalkinealaa veljensä Juhanin kanssa Northamptonissa Englannissa. Myöhemmin myös Saksassa.
Pertti (vas.) opiskeli jalkinealaa veljensä Juhanin kanssa Northamptonissa Englannissa. Myöhemmin myös Saksassa.
Veljekset isänsä Pentti Palmrothin kanssa Partolan kenkätehtaalla 1958.
Veljekset isänsä Pentti Palmrothin kanssa Partolan kenkätehtaalla 1958.
Härmälän kentällä lentoharrastuksensa parissa 60-luvun alussa
Härmälän kentällä lentoharrastuksensa parissa 60-luvun alussa
Muotinäytös Tukholmassa 1964, mallina Anneli Kangas-Cederberg
Muotinäytös Tukholmassa 1964, mallina Anneli Kangas-Cederberg
Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereella vuonna -79. Kuningatar Silvia vastaanottaa Pertiltä parin viininpunaisia mokkasaappaita.
Ruotsin kuningaspari tehdasvierailulla Tampereella vuonna -79. Kuningatar Silvia vastaanottaa Pertiltä parin viininpunaisia mokkasaappaita.
Suunnittelija vuonna -79. Tämä komea mies valvoo meitä kehystettynä toimiston seinältä.
Suunnittelija vuonna -79. Tämä komea mies valvoo meitä kehystettynä toimiston seinältä.
Pertti esittelemässä Sarankulman tehdasta presidentti Tarja Haloselle kesällä 2011.
Pertti esittelemässä Sarankulman tehdasta presidentti Tarja Haloselle kesällä 2011.
GDS -messuilla Düsseldorfissa vuonna 2013.
GDS -messuilla Düsseldorfissa vuonna 2013.
Hyvää syntymäpäivää Pete!
Hyvää syntymäpäivää Pete!

Anu

Me valmistamme kenkäsi

Anu / Palmroth Original

Ensi viikon perjantaina huhtikuun 24. päivä vietetään taas vaatevallankumousta ja haastetaan sinuakin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni? Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Mukana Vaatevallankumouksessa (Fashion Revolution) on jo yli 60 maata. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen tuotantoketjun.

Siksi haluankin kertoa teille Palmroth Original -tuotteiden valmistuksesta ja vastata kysymykseen: Kuka valmisti kenkäni?

Olen ylpeä että voimme valmistaa yli 90 % kengistämme loppuun Suomessa. Leikkuu- ja neulostyö (kengän päällisten ompelu) tehdään Portugalissa ja tänä vuonna olemme laajentuneet myös Viroon. Kenkien kokoonpano tapahtuu Parkanossa. Olemme onnellisia että löysimme kotimaisen yhteistyökumppanin. Mallistomme korolliset kengät ja laukut valmistetaan erikoisosaamisen vuoksi kokonaan Portugalissa.

Kengän valmistuksessa on yli 200 työvaihetta. Seuraavissa kuvissa muutamia niistä ja ammattilaisia työssään.

Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Manuel leikkaa nilkkurin etukappaleita Portugalissa
Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Saman nilkkurin päällisen kokoamista neulomossa

Kaikki kenkien materiaalit valitsemme ja hankimme itse. Pyrimme löytämään materiaalimme EU-alueelta, jotta voimme luottaa myös materiaalien valmistusolosuhteisiin. Päällis- ja vuorimateriaalit tulevat pääasiassa Italiasta ja pohjat sekä Suomesta että Italiasta. Esimerkiksi ensi syksyn hittituote kitkakiilapohja on valmistettu Kankaanpäässä.

Olemme päätyneet mahdollisemman lähellä olevaan tuotantoon paitsi laadun ja eettisten arvojen myös valvonnan helppouden ja tuotannon joustavuuden takia. Olemme iloisia että voimme välillisesti työllistää monia suomalaisia ammattilaisia ja siten ylläpitää kengänvalmistusosaamista kotimaassa. Vierailemme säännöllisesti sekä Parkanon, Viron että Portugalin tehtailla ja meille on tärkeää tuntea tuotanto ja sen työntekijät.

Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Kaija jakaa neuloksia lesteille Parkanossa
Heikki vetää neuloksen lestille
Heikki vetää neuloksen lestille
Raisa viimeistelee
Raisa viimeistelee
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon
Ja lopulta valmiina Merjalle laatikkoon pakattavaksi laatikkoon

Tuotteillemme on myönnetty myös Avainlippu ja Design from Finland -merkit korkeasta kotimaisuusasteestaan. Koska olemme keskittyneet pääasiassa syys/talvituotteisiin, tuotannossa valmistetaan seuraavat kuukaudet kovaa vauhtia kenkiä ja saappaita ensi syksyyn. Amerikan toimitukset täytyy saada matkaan ennen kuin pääsemme nauttimaan kesälomasta.

vaatevallankumous
vaatevallankumous

Osallistu sinäkin vaatevallankumoukseen 24.4. ja pue vaate päällesi nurinpäin, ota selfie ja kysy Who Made my Clothes. #FashRev #vaatevallankumousAnu

Lappeenrannan kautta Milanoon

Anu / Palmroth Original

Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme
Näkymä Kenkäviikon toisen kerroksen kabinetistamme

Viimeiset pari viikkoa olemme viettäneet messuilla. Kahdeksan päivän messuputken aloitti alan suurin kotimainen tapahtuma, Kenkäviikko. Suomen kenkä- ja laukkukauppiaita kokoava tapahtuma järjestettiin Holiday Club Saimaa -kylpylähotellissa Lappeenrannassa. Yli 40 näytteilleasettajaa esitteli tulevan syksyn mallistojaan. Olimme mukana nyt ensimmäistä kertaa, koska haluamme lisätä saatavuuttamme myös kotimaassa. Tapasimmekin paljon uusia kiinnostuneita kauppiaita ympäri Suomea.

Lappeenrannasta jouduimme karkaamaan hieman kesken Milanoon Micam-messuja pystyttämään. Onneksi saimme hyvän tuuraajan messujen viimeiselle päivälle. Kiitos Riikkis! Tänä vuonna monia jalkinealan messuja häiritsi päällekkäisyys. Esim. Las Vegasissa ja Oslossa oli tärkeät messut samaan aikaan kuin Milanossa. Lontoossa Pure ja New Yorkissa FFaNY edellisellä viikolla. Asiakkaat ja valmistajat joutuivat valitsemaan tai sukkuloimaan useiden messujen välillä ja se ei ole kenenkään etu.

Milanossa meitä odotti italialaisen standirakentajamme pystyttämä osasto. Olemme käyttäneet samaa rakentajaa ja itse suunnittelemaamme osastoa pienin muutoksin nyt jo kolme kertaa. Milanon tuttuun messuhalliin saapuminen tuntui jopa kotoisalta. Kolme isoa laatikollista mallipareja odotti kuriirin toimittamina jo osastolla. Yhden matkalaukullisen näytteitä toimme vielä itse lisää mukanamme.

Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.
Osasto siivousta, logojen teippausta ja mallipareja vaille valmis.

Messukeskus Fiera Rhon eteläosan kahdeksan hallia (yht. 67 000 m2) oli varattu Micam-messuille. Paikalla oli yli 1500 näytteilleasettajaa, joista reilusti yli puolet italialaisia tehtaita. Me saimme vanhan hyväksi havaitun paikkamme Luxury -hallista 1. Messut kestivät neljä päivää sunnuntaista keskiviikkoon (15.-18.2.). Meille Micam on sesongin ehdottomasti tärkein tapahtuma, koska sinne saapuu asiakkaita ympäri maailmaa Amerikasta Aasiaan. Kaikki tärkeät asiakkaamme kävivätkin tekemässä ensi syksyn tilauksensa. Suurinpana vientimaanamme jatkaa edelleen Kanada. Aika paljon myös suomalaisia kenkäostajia käy Milanossa ostoksilla. Joka messuilla olemme saaneet uusia maita "vientikarttaamme". Tänä vuonna saamme laittaa neulan myös Kroatiaan. Todella tyylikäs kenkäkauppa Zagrebissa tulee myymään saappaitamme ensi syksynä.

Messualueen kuvatuin kohde
Messualueen kuvatuin kohde
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla
Messujen hittituote mokkasaapas lämpimällä lammasvuorilla ja pitävällä kiilapohjalla

Hallissa 10 pidettiin kolmena päivänä muotinäytös, johon järjestäjä WGSN oli valinnut kenkiä eri valmistajilta. Meiltä hienoon näytökseen pääsivät punaiset lyhytvartiset lakerisaappaat. Muuten hyvin mustavoittoisesta näytöksestä ne erottuivatkin edukseen ja moni asiakas kertoi huomanneensa juuri ne. Sain napattua pari kuvaa näytöksestä, vaikka innokas turvamies yrittikin kieltää kuvaamisen muilta kuin ammattilaisilta. Taisin olla ainoa (kiltti suomalainen), joka edes vähän totteli häntä.

Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
Punaiset lakerisaappaamme muotinäytöksessä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Paksujen pohjien paluu
Paksujen pohjien paluu
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa
Luxury -sisääntulon kullanhohtoa

Suomalaisia merkkejä/valmistajia oli Micamissa muutama muukin. Lahtisten huopajalkineet ja -laukut hallissa 10 ja Minna Parikan sekä Lumin ja Marita Huurinaisen yhteisosasto International Designers -hallissa. Pitkäaikaisen asiakkaamme (kanadalainen kenkäketju Browns) omistaja kertoikin iloisena heidän lisänneen valikoimiinsa nyt myös toisen suomalaisen merkin, Minna Parikan. Valitettavasti en ehtinyt käydä moikkaamassa kuin Lahtisen porukkaa pikaisesti.

Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
Mallimme Oksana (vas) puhuu seitsemää kieltä
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska toimistomme sijaitsee Tampereella Pyynikin vanhalla trikootehtaalla on vähintäänkin luonnollista valita reissussa hotelliksi vanha puuvillakutomo, Italiana Rho. Joku niissä suurissa tehdassalien ikkunoissa vaan viehättää. Matkalla hotellilta messuille ihailin joka päivä myös paikallista Citterion makkaratehtaan kaunista rakennusta. Joku tehdasrakennusfiksaatio?!

Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Hotellimme oli kunnostettu vanhaan puuvillakutomoon
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle
Kaunis tehdasrakennus matkalla messualueelle

Messujen jälkeen viimeisenä iltana teimme vielä pikavierailun keskustaan. Breran alue on parasta Milanoa istuskella ravintolassa tai lasillisella. Juhlistimme Mikon syntymäpäivää Pisacco -ravintolan herkkurisotoilla. Naapurustosta löytyy paljon gallerioita, kahviloita, pikku kauppoja ja esim. italialaisiin pienpanimo-oluisiin erikoistunut baari.

taidetta ravintola Pisaccon seinillä
taidetta ravintola Pisaccon seinillä

Myyntisesonki jatkuu edelleen ja edessä on kiireinen kevät. Paljon täytyy vielä tapahtua ennen kuin syksyn kengän ovat asiakkailla. Alankin nyt valmistella uusia kaavoja tuotantokuntoon ja tilauksia työnalle. - Anu -