Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palmroth - world of boots

Palmroth -aakkoset

Anu / Palmroth Original

 
 

Tällä viikolla Vaatevallankumous (kansainvälisesti Fashion revolution) haastaa sinutkin kysymään vaatteidesi valmistajilta: Who made my clothes? Kuka valmisti vaatteeni?. Plaza Rana -tehdasrakennus romahti Bangladeshissa 24.4.2013. Vaatetehtaan 1133 työntekijää kuoli ja yli 2000 loukkaantui. Vaatevallankumousta vietetään aina onnettomuuden vuosipäivänä. Vaatevallankumous haluaa muuttaa vaateteollisuutta niin, että vastaavia katastrofeja ei enää koskaan tapahdu. Tarkoitus on näyttää, että välitämme ja haluamme tietää, kuka vaatteemme tekee. Vaatevallankumous toivoo, että vaatemerkit pystyvät vastaamaan miten ne varmistavat vastuullisen ja läpinäkyvän tuotantoketjun.

Gloria-lehden Aakkoset -juttusarjan hengessä tein Palmroth -aakkoset avatakseni kenkiemme valmistusta ja muita meille tärkeitä asioita.

A - Avainlippu - Kengillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. On hienoa saada työskennellä suomalaisten jalkineosaajien kanssa.

B - Blogi - Olen pitänyt tätä blogia nyt säännöllisen epäsäännöllisesti melkein parin vuoden ajan. Keräsin näihin aakkosiin myös linkkejä vanhoihin postauksiini.

C - Canada - Kanada on suurin vientimaamme. Lähes 40 % kaikista tuotteistamme menee sinne. Saappaitamme myy mm. luksus tavarataloketju Holt Renfrew. Blogissa vierailustamme Montrealiin ja Torontoon. D - Design - Kansainvälisesti tunnetulle Palmroth -designille on myönnetty myös Design from Finland -merkki, joka kertoo suomalaisesta suunnittelusta ja siitä että siihen on panostettu.

E - Eesti - Jalkineidemme ompelutyötä tehdään myös eettisesti lähituotantona Virossa. Tuotantoa on helppo valvoa kun tehtaalla voi vierailla säännöllisesti.

F - Fashion Revolution - Vaatevallankumouksen merkeissä olemme halunneetamme kertoa vastuullisesta tuotannostamme ja siitä #kukavalmistikenkäsi. Blogini aiheesta viime vuodelta löytyy täältä.

G - Grip+ - Monissa talvituotteissamme on Kankaanpäässä valmistettu erittäin pitävä Grip+ kitkapohja.

H - Hollanti - Palmrothilla on pitkät perinteet myös Hollannissa. Kenkiämme on myyty siellä yli 50 vuotta ja 70-luvulla siellä oli jopa oma tehdas.

I - Isoisä ja isä - Olemme ylpeitä saadessamme jatkaa Mikon isoisä Pentti ja isä Pertti Palmrothin aloittamaa hienoa perintöä Palmroth-kenkien parissa.

Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth
Pentti, Pertti ja Mikko Palmroth

J - Jokasäänmateriaali - Pertti Palmroth teki aikoinaan tunnetuksia vedenpitävän jokasäänmateriaalin. Tämä helppohoitoinen säänkestävä materiaali löytyy tälläkin hetkellä mallistostamme esim. kiiltävänä lakeripintana sekä krokoprintattuna. K - Kansainvälisyys - Tuotteistamme 80 % menee vientiin. Vientiasiakkaamme arvostavat suomalaista talviosaamista ja muotoilua.

L - Lineapelle - Uusia materiaaleja haemme yleensä Italiasta Lineapelle -materiaalimessuilta. Suosimme aina vastuullisia eurooppalaisia vaihtoehtoja. Blogissa viime syksyn messumatkastamme.

M - Micam - Maailman suurimmat jalkinealan messut Micam järjestetään Milanossa aina helmikuussa. New Yorkin FFaNY shoe show:n ohella se on tärkein myyntitapahtumamme.

Micam -messuilla helmikuussa -16
Micam -messuilla helmikuussa -16

N - Nilkkurit - Erilaiset nilkkurit ovat pitkään olleet suosituin tuoteryhmämme. Mallistosta löytyy monenlaisia materiaali- ja vuorivaihtoehtoja sekä koronkorkeuksia.

O - Original - Ensimmäiset Palmroth Original tuotteet tehtiin vuonna 1973. Otimme merkin uudelleen käyttöön 2012.

P - Parkano/Portugal - Tuotteistamme suurin osa valmistuu Pirkanmaalla Parkanossa. Korolliset nilkkurit ja saappaat tulevat Portugalin tehtaaltamme, joka on erikoistunut sen tyyppisiin tuotteisiin.

Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes
Parkanon tehtaan jalkineosaajia #imadeyourshoes

Q - Quo Vadis? - Tulevaisuus. Haluamme olla kasvava yritys vastuullisuutta ja Palmroth -juuria unohtamatta.

R - Ruotsi - Rakas naapurimme oli Palmrothin ensimmäinen vientimaa 50-luvulla. Nyt tuotteitamme löytyy esim. NK tavarataloista ja ensi syksynä myös Rizzoista.

T - Trikootehdas/Tampere - Toimistomme sijaitsee vanhalla Suomen trikoon tehtaalla Tampereen Pyynikillä. Ihanteellinen miljöö ja sijainti lähellä luontoa ja kaupungin keskustaa. Viime syksynä avattu tasokas lounasravintola 4 Vuodenaikaa Pyynikki kruunaa paikan.

U - USA - Oman verkkokauppamme suurin yllättäjä on ollut USA. Amerikkalaiset kuluttajat ovat nousseet merkittäväksi ryhmäksi verkkokauppamme asiakkaista www.palmrothshop.com

V - Vogue - Meillä on paljon ihania vanhoja valokuvia ja lehtileikkeitä vuosien varrelta. Yksi hienoimmista on vanha Amerikan Vogue lehti vuodelta -69 (kuva alla). Sekä Julie Chistie poseeraamassa Palmrothin ylipolven saappaissa US Voguessa elokuussa -68. Valokuvaajana kuuluisa muotikuvaaja Richard Avedon.

Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)
Raquel Welch Palmrothin kengissä (Vogue US Aug. -69)

W - Waterproof - Ehdottomasti suosituin materiaalimme on waterproof -mokka. Se on likaa ja vettähylkivää italiasta nahkaa, johon ei muodostu suolaraitoja.

Y - Yrittäminen - Olemme perheyritys kolmannessa polvessa. Yrittäjäperheemme elämä pyöriin paljolti kenkien ympärillä ja jokainen päivä on antoisan erilainen.

Z - Zio - Helsinkiläinen Zio oli uudelleen lanseeratun Palmroth Original -brandin ensimmäinen jälleenmyyjä Suomessa. Yhteistyömme jatkuu edelleen.

Ä - Äitiysloma - Meille on tulossa perheenlisäystä toukokuun alussa ja olenkin jo virallisesti äitiyslomalla. En vaan oikein vielä malta pysyä kokonaan pois hommista.

Ö - Ööö - Huijasin vähän ja hyppäsin pari kirjainta yli :)

Loppuun haluan vielä jakaa englantilaisen eettisistä arvoista kirjoittavan journalisti Lucy Sieglen ajatuksen vastuullisuudesta muodissa: "Fast fashion isn't free. Someone somewhere is paying."

Hyödynnä Vaatevallankumous-teemaviikon ale -20% verkkokaupassamme www.palmrothshop.fi alekoodilla: revolution

Anu