Ota yhteyttä

Voit ottaa yhteyttä lomakkeen avulla.

Pyrimme vastaamaan sähköpostiinne muutaman päivän sisällä.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Palmroth - world of boots

Syksyn terveiset työharjoittelijalta

Mikko Palmroth

Kolleja tulee ja menee, kiire on kova. Isoista laatikoista puretaan pienempiä joita inventoidaan ja laitetaan hyllyille ja toisaalla pakataan laatikoita eteenpäin lähteviksi. Hiki nousee ja epävarmuus iskee; merkitsinkö määrät nyt oikein ja muistinko allekirjoittaa saatteen, puuttuuko jotain… Ja taas tulee lavallinen tavaraa – ei kun roudaamaan. Ai missäkö olen? No työharjoittelussa Palmrothilla, kenkäfriikin unelmapaikassa!

IMG-20210930-WA0002.jpg

Aloitus oli hitaalle hämäläiselle hurja mutta sellaista kuulemma on pari kertaa vuodessa, kun uutta tulee ja vanhaa lähtee varastoon, normaalin myynnin lisäksi. Fyysistä työtä!

Työharjoittelu onkin osoittanut konkreettisesti, että jalkineiden suunnittelu on vain yksi osa isoa kokonaisuutta. Olen siis saanut hyvän käsityksen siitä, millainen todellisuus on hienojen näyteikkunoiden, tyylikkään showroomin ja toimivan verkkokaupan taustalla, erilaisissa vaiheissa ennen kuin asiakas kohtaa Palmrothin uunituoreet kengät. Tyyli todellakin vaatii työtä.

IMG-20210930-WA0001.jpg

Tässä muutamia muotikenkiä eri vuosikymmeniltä, aivan ihania!

Työharjoitteluni aikana olen muun muassa saanut seurata vuoden 2022 kesämalliston työstöä, mikä on ollut erittäin mielenkiintoista jo ihan jalkinemuotoilun opintojanikin ajatellen. Olen myös kirjoittanut markkinointitekstejä sekä tarkistanut verkkokaupan ja kotisivujen sisältöjä. Isoin työ tähän mennessä on ollut vanhoissa aikakausilehdissä olleiden artikkeleiden ja mainosten skannaaminen, on hyvä, että historiaa jää myös sähköiseen muotoon. Etsin myös mm. Voguen verkkosivuilta vanhoja artikkeleita.

Mielenkiintoinen tehtävänanto on ollut myös loaferin solkimallin suunnittelu, sitä täytyykin vielä vähän miettiä, ideoita on paljon mutta mikä onkaan paras? SS2022 mallistoon on suunnitteilla niin klassisen hillittyä kuin rohkeaa väri-ilotteluakin. Onkin jännittävää nähdä ensi kesänä valmiit kengät. Tehtävänäni on myös ollut tutkailla SS 2022 / AW 2021-2022 trendejä, hiukan haistella tulevaisuuden tuulahduksia.

IMG-20210910-WA0012.jpg

Hauska tehtävä oli olla Anun assarina, kun Näsinkalliolla ja Tallipihalla otettiin muotikuvia. Jopa poni pääsi kuvaan.


On ollut mielenkiintoista seurata Anun, Mikon, Vilman ja Elinan keskusteluja, joissa kenkien kahdeksanosaiset numerosarjat ja jälleenmyyjien nimet vilahtelevat vikkelän sujuvasti. On kuin vierasta kieltä kuuntelisi! Työharjoittelua on onneksi vielä jäljellä, ehkäpä minullekin vielä aukeaa koodien ihmeellinen maailma...

IMG-20210930-WA0000.jpg

Ajaton naisellisuus on aina ollut très chic. Palmrothin kengät ovatkin tunnetusti klassisia, osa suorastaan klassikoita, joissa on designin huoliteltu viimeistely. Yksi suosikeistani on Randi-kävelykenkä, syksyn menestyskenkä, joka on yhtä aikaa sekä siro että ronskin rouhea. Aikamoinen yhdistelmä!


Vuodenajan vaihtuminen syksyyn toi uuden malliston lisäksi uudet, ajankohtaan sopivat ikkunasomistukset. Ikkunat ovat nyt kivan rentoja ja kodinomaisia vanhoine lehtineen ja kirjoineen syksyn mallistoa unohtamatta.

IMG_20211007_122658.jpg

Näyteikkunoiden somistajan työtä oli hauska katsella, hänellä oli selvä visio ja toteutus onkin onnistunut. Ammattilaisen työtä on aina antoisaa seurata.

Syksy tuo firmalle myös normaalista poikkeavia järjestelyitä. Tulossa on näyttely Tampereelle Finlaysonille. Kengät eri vuosikymmeniltä tulevat siellä hienosti esiin. Vuonna 2028 onkin sitten tiedossa isommat kinkerit, kun tulossa on yrityksen 100-vuotispäivä, komea saavutus!

Ihanan värikästä syksyä!

Tuija

IMG-20211007-WA0004.jpg